Google optimalisatie

De officiële term is Search Engine Optimisation (SEO) en betekent het optimaliseren van een website voor de zoekmachines. Door de juiste zoekwoorden te verwerken in het ontwerp en de content van de website en door de website goed leesbaar te maken voor zoekmachines is het mogelijk om hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

Bij SEO wordt er een verschil gemaakt tussen white en black hat optimalisatie. Bij black hat seo wordt er gebruik gemaakt van technieken die door zoekmachines niet zijn toegestaan. Hieronder vallen onder andere: betaalde links, duplicate content, spam comments, linkfarms enz. Eigenlijk zijn alle technieken die puur bedoelt zijn om zoekmachines om de tuin te leiden verboden. Je zou kunnen stellen dat zelfs het plaatsen van bijvoorbeeld a-b-c links (waarbij site a naar site b, site b naar site c en site c naar site a linkt) hier ook onder vallen.

Bij white hat seo probeer je het maximale resultaat te bereiken binnen de toegestane mogelijkheden van de zoekmachines. Op deze manier riskeer je niet dat je website wordt verbannen uit de zoekresultaten.